– Είναι πολύ λογικό ο κόσμος να έχει την αίσθηση ότι το πρώτο θέμα που μας απασχολεί είναι οι υποκλοπές. Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας παρακολουθεί το τηλέφωνο ενός πολιτικού αρχηγού, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν αυτόματα και πάνω σε αυτόν και πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως, δεν είναι το μόνο που θέτουμε στο τραπέζι. Προφανώς το θεωρούμε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, στο οποίο πρέπει να μάθει ο κόσμος τι έχει συμβεί, ώστε να διορθώσουμε όλα τα λάθη τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η ομιλία του Προέδρου στη ΔΕΘ, όμως, περιείχε σαφέστατα μέτρα για την οικονομία και την κοινωνία. Μέτρα τα οποία έχουμε αναλύσει ξανά και ξανά και αποδεικνύουν πως το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής. Όσο για τα περί κούρασης, αν η Δημοκρατία τούς κουράζει, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας.

– Το μόνο όργανο που μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε αν ο Πρωθυπουργός λειτούργησε νόμιμα ή όχι, είναι η Εξεταστική Επιτροπή. Εξεταστική Επιτροπή που απαρτίζεται από εκπροσώπους δικούς μας μέσα στη Βουλή. Αυτό το όργανο, θέλει να υπηρετήσει αυτό το οποίο ισχυρίστηκε στην αρχή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «Όλα στο φως». Αφότου ξεκίνησε η διαδικασία όμως, όλοι οι πραγματικά εμπλεκόμενοι επικαλούνται το απόρρητο. Το απόρρητο που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος, μπορεί να άρει και δεν το κάνει. Παράλληλα, βλέπουμε την πλειοψηφία του κόμματος του κ. Μητσοτάκη να μπλοκάρει την κλήση μίας σειράς ανθρώπων οι οποίοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

– Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σκληρύνει τη γλώσσα του αυτή τη στιγμή, γίνεται επειδή βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο. Αυτό συμβαίνει διότι πλέον δέχεται κριτική από το εξωτερικό, με πολύ σοβαρά ρεπορτάζ, για το πως ως Πρωθυπουργός έχει παραβιάσει τα όρια της εξουσίας του. Πλέον, αυτή η συζήτηση στο εξωτερικό έχει καθιερωθεί.

– Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, είναι να φτιάξουμε μία σύγχρονη Δημοκρατία στην οποία δεν θα υπάρχει καμία εξουσία ανεξέλεγκτη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να έχουμε Εξεταστικές Επιτροπές που δουλεύουν και Πρωθυπουργούς που λογοδοτούν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την παρουσία μου στην εκπομπή «Kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη:

https://www.youtube.com/watch?v=Hg4d3HLDjWU