Όταν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ του 2019 είχα αναφέρει πως «ό,τι θάψετε εδώ μέσα, θα αναστηθεί αύριο εκεί έξω», ήμουν βέβαιος ότι η Ιστορία θα επιβεβαιώσει τόσο γρήγορα και με τέτοιο ενθουσιασμό εκείνη την πρόβλεψη.

Το σημερινό Συνέδριό μας, 3 χρόνια μετά, σηματοδοτεί την ολική επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης σε τροχιά εξουσίας και αυτό είναι κάτι που δεν αποφασίστηκε πίσω από κλειστές πόρτες ή μυστικά κονκλάβια.

Το αποφάσισε ο λαός μας, οι προοδευτικοί πολίτες κάθε ηλικίας, με τη μαζική συμμετοχή του σε διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες. Νέοι άνθρωποι, είδαν στο ΠΑΣΟΚ ξανά την Αλλαγή για την οποία διψά ο τόπος και προσήλθαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό το καινούριο που γεννιέται.

Σε συνθήκες βίαιης αναδιανομής του πλούτου με όρους Δεξιάς, από τα χέρια των πολλών στα χέρια των λίγων, εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης, πολεμικών παιάνων και εξάπλωσης του λαϊκισμού, καλούμαστε να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στην ιστορική μας αποστολή.

Να δώσουμε τις λύσεις που θα διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή και θα απελευθερώσουν  τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας.

Στο Συνέδριο αυτό, έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε τις πολιτικές θέσεις εκείνες με τις οποίες θα κερδίσουμε τη μάχη του αύριο με το χθες, στο κόμμα, στην κοινωνία, στους συνεταιρισμούς, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στο κράτος, στην αγροτιά, στην καθημερινότητα.

Είναι η δική μας στιγμή να αρθρώσουμε προοδευτικό λόγο σύγχρονο, που να πηγάζει από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ με στόχο να ανατρέψουμε τις παθογένειες που κρατούν δέσμιους του Έλληνες και τη χώρα μας πίσω.

Είναι η ώρα να συντάξουμε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο που θα δίνει στον πολίτη φωνή και ένα Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο που θα δίνει στον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία, σιγουριά.

Που να βαθαίνει τη δημοκρατία και να διευρύνει την παραγωγική μας βάση.

Ένα μεταρρυθμιστικό τσουνάμι που θα βάζει περισσότερες Ελληνίδες και περισσότερους Έλληνες στο «παιχνίδι», είναι αυτό που λέμε gamechanger.

Είναι το αφήγημα που μπορεί να εμπνεύσει, να ενθουσιάσει και να δώσει ελπίδα στους μη προνομιούχους. Είναι η υπόσχεση, που μπορεί να γίνει το νέο εθνικό όραμα.

Η Αναγέννηση, η μεταρρυθμιστική ολοκληρωμένη πρόταση την οποία έχω καταθέσει δημόσια, αποτελεί τη δική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια ώστε η παράταξή μας να γίνει ο φορέας της μεγάλης αλλαγής που έχει ανάγκη η κοινωνία. Με άξονα την αποσυγκέντρωση της εξουσίας από τα υπουργεία και το Μαξίμου στις Περιφέρειες και τους Δήμους, στα Επιμελητήρια και τα Πανεπιστήμια, στους Συνεταιρισμούς και τα Εργατικά Κέντρα, μπορούμε να δώσουμε νέα δυναμική και να οικοδομήσουμε μια δίκαιη και παραγωγική Ελλάδα.

Μια αποσυγκέντρωση της εξουσίας τόσο ριζική που τα προνόμια των λίγων θα γίνουν εργαλεία για τους πολλούς.

Και θα φέρει και πάλι στο πλευρό μας κάθε συλλογικότητα στην οποία εμείς δώσαμε υπόσταση, μαζί με ό,τι πιο προοδευτικό έχει να προσφέρει η Ελληνική κοινωνία.

Αυτός οι αγώνας για το μέλλον ξεκινάει σήμερα και πρέπει να κερδηθεί.

Πηγή: https://thecaller.gr/stigma/denoume-xana-ti-mira-tou-topou-me-ti-mira-tis-parataxis-gia-ena-neo-ethniko-orama/