“Ο κος Μητσοτάκης είναι ένας ακόμα παίκτης του πολιτικού συστήματος συντήρησης. Όσο περνάει ο χρόνος μοιάζει όλο και πιο νεοφιλελεύθερος οικονομικά, όλο και πιο δεξιός κοινωνικά. Αυτό είναι μια σκληρή μορφή συντήρησης που το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο και απέναντι σε αυτό η κεντροαριστερά δεν έχει πρόταση. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι εδώ έχουμε έναν λόγο παραπάνω διότι ως κοινωνία πονέσαμε πολύ από αυτό το οποίο συνέβη με την κρίση. Άρα, δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να πορευόμαστε με τη μόνη λογική να κάνουμε μια ευκαιριακή αντιπολίτευση του Σαββατοκύριακου. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε ως χώρος είναι να συζητήσουμε και να θέσουμε μια αντιπρόταση που να μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας. Φυσικά, έχει εγκλωβιστεί η κεντροαριστερά λόγω εξουσίας, διότι τους δελεάζει, αλλά υπάρχει και δεύτερος λόγος που έχουν εγκλωβιστεί όλα τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Είναι ότι προσεγγίζουν τα θέματα μόνο με όρους οικονομίας και όχι με όρους κοινωνίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εγκλωβίζονται στο να μην μπορούν να παράγουν πολιτικές θέσεις επειδή η δεξιά τους βάζει συνεχώς απέναντι στα οικονομικά θέματα. Ποια μπορεί να είναι η αντιπρόταση; Είναι μια. Δεν θα έχουμε ποτέ ανακατανομή του πλούτου εάν δεν έχουμε πρώτα μια βαθιά ανακατανομή της εξουσίας. Ο μόνος τρόπος η ανακατανομή του πλούτου να μείνει στα μεσαία και χαμηλά στρώματα είναι να συναποφασίζουμε και να συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας ως κοινωνία. Όσο πιο δημοκρατικοί είναι οι θεσμοί μας, όσο περισσότερο λογοδοτούν σε εμάς τόσο πιο πολύ μπορείς να βεβαιωθείς ότι και η εξουσία και ο πλούτος θα είναι κοντά στον πολίτη. Η αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας από μια πατερναλιστική κοινωνία όπου όλη η εξουσία είναι μαζεμένη πάνω, σε μια κοινωνία που η εξουσία πάει στον πολίτη είναι το μεγάλο ζητούμενο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή και τα κόμματα της δεξιάς αλλά και της κεντροαριστεράς είναι βαθιά πατερναλιστικά κόμματα. Είναι κλειστά, αυταρχικά όπου μια μικρή ομάδα παίρνει τις αποφάσεις και δεν είναι κόμματα ανοιχτά στην κοινωνία που κάνουν κάθε Έλληνα να νιώθει ότι εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι”.

“Επειδή το ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στη λογική της εξουσίας πάλι, η προτεραιότητα του είναι να φέρει “προσωπικότητες” του χώρου θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να ξαναπάρει την εξουσία. Εάν συνεχίσει έτσι ο Τσίπρας θα γίνει σαν τον Κόρμπιν. Θα πηγαίνει στην πηγή και δεν θα πίνει νερό. Ο κόσμος δεν εμπνέεται επειδή έφερες πέντε ανθρώπους στο κόμμα. Θέλει να ακούσει ιδέες, όραμα, θέλει να ακούσει τι είναι αυτό που θα πάει τη χώρα μπροστά. Και σε αυτά η αντίδραση προς τον Μητσοτάκη δεν φτάνει”.

“Ένα δημοκρατικό κόμμα να μιλά για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας, καταλαβαίνετε την κρίση που περνά η αριστερά μόνο και μόνο από αυτή τη φράση του Τσίπρα. Εάν δεν αλλάξουμε ακριβώς τους αρμούς της εξουσίας για να φύγουνε από τα κόμματα και να πάνε κοντά στον πολίτη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα θετικό για την χώρα”.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα κόμμα στην Ελλάδα που να πιστεύει στον Έλληνα. Όλα είναι πατερναλιστικά κόμματα που λένε ότι εμείς ξέρουμε και θα σας πούμε τι να κάνετε. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με βαθιά πίστη στον Έλληνα που θα δημιουργήσει δημοκρατικούς θεσμούς, θα βάλει τον Έλληνα στο παιχνίδι ώστε να γίνουμε όλοι συνδιαμορφωτές του μέλλοντός μας”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OPO9BgnewD0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3UpOawz7wM-3rQtMyxiiRpc1Zaenf2Hshoe1su16R65CdKEmIPBBklW6o