Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Παύλου Γερουλάνου με Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού

Τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού στην οδό Σταδίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, η Πρόεδρος της Ένωσης Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, ο Γενικός Γραμματέας Ευγένιος Βασιλικός και η Λία Φαληρέα, διευθύντρια της Ένωσης, αφού υποδέχθηκαν τον Παύλο Γερουλάνο, τού έθεσαν μια σειρά από σημαντικά θέματα για την Αθήνα που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως είναι η διατήρηση του τουρισμού στην πόλη, η διαχείριση του μεταναστευτικού, το φαινόμενο του Airbnb, το πρόβλημα των ναρκωτικών, η αποκομιδή των σκουπιδιών, το ζήτημα της καθαριότητας, η πορνεία, οι άστεγοι αλλά και η κατάσταση στη γειτονιά των Εξαρχείων, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αναφορές και στην περίοδο που ο Παύλος Γερουλάνος ήταν υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και στη συνέχεια του έργου του από τις επόμενες πολιτικές ηγεσίες.

Ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε πως ο τουρισμός είναι το δυνατό χαρτί της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας και πως μέσα από συνέργειες με άλλους τομείς όπως ο Πολιτισμός, μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως μέσα από τη συνέχεια των πολιτικών που αποδίδουν, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στον τρόπο που είναι οργανωμένες σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου και στους κανόνες που πρέπει να μπουν σε πολλά από τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα, όπως είναι για παράδειγμα το Airbnb. Βελτίωση που θα έρθει και μέσα από νομοσχέδια που πρέπει να πιέσουμε το κεντρικό κράτος να ψηφιστούν. Μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών και όλων όσοι νοιάζονται αληθινά για την Αθήνα, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της πόλης μας και να κάνουμε τους επισκέπτες από όλον τον κόσμο να αγαπήσουν πραγματικά την Αθήνα και να θέλουν να την επισκέπτονται ξανά και ξανά».