Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2018

Διάλογο με κατοίκους στο Μεταξουργείο για τα ναρκωτικά είχε ο Παύλος Γερουλάνος – Γνωριμία με τους μικρούς μαθητές στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας στην Αρίστωνος

Την ιστορική συνοικία της Αθήνας, το Μεταξουργείο, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

Στην οδό Λεωνίδου συναντήθηκε με την γκαλερίστρια και κάτοικο της περιοχής, Ρεβέκκα Καμχή, η οποία τον ξενάγησε στους γύρω δρόμους του Μεταξουργείου. Μαζί περπάτησαν την Κεραμεικού και την Ιάσωνος, συζητώντας για την εικόνα εγκατάλειψης ιστορικών κτιρίων της περιοχής. Ο Παύλος Γερουλάνος συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του μετέφεραν την ανησυχία τους για την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στους δρόμους της γειτονιάς τους, που όπως είπαν ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

«Κάτι πρέπει να γίνει, κοιτάξτε γύρω σας, κάνουν χρήση μπροστά μας, φοβάμαι να περάσω από την Ιάσωνος και μένω στην γωνία. Δεν θέλω να αφήσω το σπίτι μου, ζω 28 χρόνια στο Μεταξουργείο», είπε η κ Ντίνα στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων.

Ο Παύλος Γερουλάνος, συνομιλώντας και με άλλους κατοίκους της περιοχής, δεσμεύτηκε απέναντί τους, λέγοντας:

«Είναι υποχρέωσή μας να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων στο Μεταξουργείο, ενώ έχουμε παράλληλη υποχρέωση να βοηθήσουμε τους χρήστες, δημιουργώντας χώρους ελεγχόμενης χρήσης άμεσα».

Περπατώντας στους δρόμους του Μεταξουργείου, ο Παύλος Γερουλάνος επισκέφθηκε και το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας στην Αρίστωνος.

Σε ένα κτίριο κοντά στις γραμμές του τρένου, παιδιά που ανήκουν σε μεταναστευτικές κοινότητες βρίσκουν ένα νέο σπίτι. Με τη στήριξη εθελοντών, κοινωνικών λειτουργών και εκπαιδευτικών τα παιδιά σιτίζονται και διαβάζουν ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στο σχολείο τους καθώς και σε μια νέα καθημερινότητα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε με τους μικρούς μαθητές κι αφού είχε την ευκαιρία και τη χαρά να μιλήσει με τον καθένα ξεχωριστά, τους υποσχέθηκε ότι στην επόμενη τους συνάντηση θα έχει μαζί του και τις κόρες του.