-Το ΠΑΣΟΚ, έχει τοποθετηθεί, ξεκάθαρα και υπέρ, από την πρώτη στιγμή για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά κάνουμε πάντα αυτές τις συζητήσεις με ένα «ναι» ή με ένα «όχι» και βλέπουμε ότι προκύπτει ένα πρόβλημα για τη ΝΔ.

Το πρόβλημα που προκύπτει, για τη ΝΔ, είναι πως με αποφάσεις της ίδιας, τις οποίες στήριξε και η εκκλησία, υποστηρίχθηκε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Συγκεκριμένα, δέχθηκαν πως ένα ζευγάρι δύο γυναικών που συμβιώνει, μπορεί και να αποκτήσει και μεγαλώσει ένα παιδί (αφού μία από αυτές μπορεί να τεκνοποιήσει με τεχνητή γονιμοποίηση) Οι αντιφρονούτες, λοιπόν, της ΝΔ διαφωνούν με το ότι μπορούν, μαζί, δύο άντρες να μεγαλώσουν ένα παιδί; Γιατί αν είναι αυτή η διαφωνία τους, τότε τίθενται ρατσιστικά θέματα.

Ό,τι Νομοσχέδιο φέρει η ΝΔ είναι ανάγκη να είναι ξεκάθαρο και όχι να προσπαθεί η ίδια να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της, γιατί μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει. Εμείς έχουμε ακούσει όλες τις τοποθετήσεις της, όλες τις φήμες που διαδίδει, όλο αυτό το μπρος πίσω το οποίο κάνει και λέμε ξεκάθαρα: Έχετε καθαρή θέση σε αυτό ή το φέρνετε για να κάνετε επικοινωνιακή στρατηγική; Μήπως μπερδεύετε τον κόσμο, αρχίζει και γίνεται όλη αυτή η συζήτηση και στο τέλος κάνετε ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω; Γιατί αυτό παρατηρείται μέχρι σήμερα.

Είναι βασική μας προτεραιότητα, στο ΠΑΣΟΚ, αυτό το Νομοσχέδιο να είναι συνεπές με τις αρχές που έχουμε, με τα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να είναι ίσα για κάθε άνθρωπο που ζει στη χώρα μας. Αν τελικά με το Νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα εννοεί, τότε θα είμαστε απέναντι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video