Φίλες και φίλοι,

Οι Έλληνες έχουμε μια ιδιαίτερη-αμφίρροπη σχέση με τον αθλητισμό και την άσκηση.

Μπορεί να ζούμε στον τόπο όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός, μπορεί να ενδιαφερόμαστε έντονα για τα αθλητικά δρώμενα, μπορεί να παρακολουθούμε συστηματικά τα αγαπημένα μας σπορ, αλλά κατά πλειοψηφία δεν είμαστε συστηματικά ασκούμενοι.

Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε. Θέλουμε να σηκώσουμε την Ελληνίδα και τον Έλληνα από τον καναπέ του σπιτιού τους και να τους κάνουμε να ασκηθούν. Να τους παρακινήσουμε και να τους πείσουμε πως λίγες ώρες άσκησης την εβδομάδα έναντι οποιασδήποτε άλλης ενασχόλησης αξίζουν τον κόπο, καθώς μπορούν να τους προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και την υγεία τους. Ειδικά για τα νέα παιδιά, στα οποία στις μέρες μας ενδημεί η παιδική παχυσαρκία.

Ένας από τους τρόπους για να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας να ασκηθούν και τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό είναι όταν εμπνέονται από τους αθλητές μας. Όταν αυτοί γίνονται τα θετικά τους πρότυπα για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής που εμπεριέχει τη δια βίου άσκηση και μας φέρνει πιο κοντά στα αθλητικά ιδεώδη.

Χαιρετίζω, λοιπόν, τη συμβολή του Ιδρύματος Λεβέντη και προς αυτή την κατεύθυνση. Η παρέμβασή του και στα αθλητικά δρώμενα συμπληρώνει αρμονικά τη μακρόχρονη ουσιαστική προσφορά του στη στήριξη πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών και φιλανθρωπικών σκοπών, ειδικά προς τον τομέα της διατήρησης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Οι υποτροφίες που επιλεγμένα δίνει επιτρέπουν σε αθλητές μας να συνεχίζουν τον πρωταθλητισμό και να γίνονται πρότυπα για όλους εμάς, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στον αθλητισμό.