Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος με τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Αρχής Τουρισμού της Κίνας και επικεφαλής κινεζικής αντιπροσωπίας, κ. Jiang Du, που αφορά στην αμοιβαία δράση σε σειρά πεδίων στον τουριστικό τομέα και ανταλλαγών τεχνογνωσίας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μεταξύ άλλων να ενθαρρύνουν την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δυο χωρών και να ενισχύσουν τις εκατέρωθεν συνεργασίες τουριστικών επιχειρηματιών, πολιτιστικών φορέων, δημοσιογραφικών αποστολών. Επίσης να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τουριστικής αειφόρου ανάπτυξης μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των Ειδικών και των Εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η κινεζική αντιπροσωπία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετοχής στο «Σταυροδρόμι Πολιτισμών 2013» στη Θεσσαλονίκη όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και δεσμεύτηκε να ενισχύσει το θεσμό με σημαντική παρουσία.

Ειδική αναφορά έγινε στις αξιόλογες προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας να διευκολύνει τους κινέζους επισκέπτες κατά τη διαδικασία έκδοσης visa.