Στο Επιγραφικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ιδεών «Ενιαία Εικόνα και Ταυτότητα για τα Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας», από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο. Ο Υπουργός κ. Γερουλάνος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΤ, κ. Λίνα Μενδώνη, την Πρόεδρο του ΤΑΠ, κ. Μάρθα Σημαντώνη και τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη, ξεναγήθηκε στην έκθεση στην οποία προβάλλονται όλες τις συμμετοχές του Διαγωνισμού.

Το Α’ Βραβείο απέσπασαν οι Καλλιόπη Ζαφείρη και Μαρία Κατσίκα
Β’ βραβείο ο Γιώργος Τσίτρας
Γ’ βραβείο οι Ιωάννης Πέτρου και Κωνσταντίνος Τσιάχας
Έπαινος οι Χρυσή Λέκκα, Γιώργος Λουίζης, Γιώργος Τριανταφυλλάκου
Βραβείο Κοινού: Ιωάννης Βεργίτσης.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο ύψους 12.000, 6.000, 3.000 και δύο έπαινοι των 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σ’ ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων, παρότι το βραβείο είναι συμβολικό. Το λογότυπο που ξεχώρισε, όπως είδατε, είναι λιτό, καλόγουστο, και θα μας βοηθήσει να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την ενιαία ταυτότητα των ελληνικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Αυτό που θέλουμε είναι η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας να ξαναγίνει πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας για όλους τους Έλληνες.», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Η Καλλιόπη Ζαφείρη και η Μαρία Κατσίκα παρουσιάζοντας την ιδέα τους σημείωσαν: «Η πρότασή μας ακολουθεί τις Σύγχρονες Αισθητικές Τάσεις, διατηρώντας με τη λιτότητα των γραμμών τη διαχρονικότητα. Συγκεκριμένα, για τη δημιουργία του σήματος επιλέξαμε στοιχεία όπως τον κίονα δωρικού ρυθμού, θερμό γκρι χρώμα φαινομενικά ουδέτερο που όμως ταυτίζεται με το τοπίο της ελληνικής γης και των υλικών τη , καθώς επίσης το χρυσό, εμπνευσμένο από το ελληνικό φως, αλλά και το ίδιο το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί βασικό συστατικό πλήθους καλλιτεχνικών δημιουργημάτων του ελληνικού πολιτισμού. Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα σήμα με διακριτή ταυτότητα ανταποκρινόμενο στη διαχρονική αξία των έργων του Ελληνικού πολιτισμού.»

Η έκθεση στο Επιγραφικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Απριλίου 2012.