Με αφορμή τη σημερινή δήλωση του βουλευτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και πρώην υπουργού Τουρισμού επί ΝΔ, κ. Κώστα Μαρκόπουλου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

H Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μαρίνα Λουτρακίου» του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας έχει απορριφθεί μετά από γνωμοδότηση του ΚΑΣ και τη σχετική από 28.06.2009 Υπουργική Απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού, κ. Αντώνη Σαμαρά, για λόγους προστασίας των καταλοίπων του αρχαίου Διόλκου (μοναδικού τεχνικού έργου της αρχαιότητας) στην ακτή της Ποσειδωνίας. Κατά της Υ.Α. έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ο Σύλλογος Εμπόρων Λουτρακίου και ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης εκκρεμεί ακόμη.

Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας και την άμεση εμπλοκή των συναρμοδίων Υπηρεσιών του ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ», ως έχουσα την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό, η οποία εκπόνησε σχετική προμελέτη προστασίας των καταλοίπων του μνημείου στην περιοχή της Ποσειδωνίας. Η προμελέτη εξετάστηκε από το ΚΑΣ και στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ΄ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ37/100372/4303/24.10.2011 εγκριτική Υπουργική Απόφαση. Με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εκπονείται από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» η οριστική μελέτη του έργου, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της θα εισαχθεί στο ΚΑΣ για την κατά Νόμο γνωμοδότηση. Μετά την ολοκλήρωση του έργου και την εξασφάλιση της προστασίας του μνημείου, μπορεί να επανεξετασθεί η δυνατότητα δημιουργίας μαρίνας στην περιοχή.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί είδηση. Αυτό που αποτελεί είδηση είναι ότι ο κ. Μαρκόπουλος, που ήταν αρμόδιος και ήξερε την υπόθεση μιλά σήμερα για σκάνδαλα.
Κατανοώ την προεκλογική πίεση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μαρκόπουλος και τους λόγους για τους οποίους επιλέγει να χρησιμοποιεί λέξεις την έννοια των οποίων δεν γνωρίζει καλά. Αυτό που δεν καταλαβαίνει όμως είναι ότι όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους στην πολιτική, μια μέρα θα τις βρει μπροστά του.