– Αν δούμε τι συμβαίνει σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, θα αντιληφθούμε πως για να υπάρξει η έννομη τάξη στα Πανεπιστήμια χρειάζεται Security υπό την Πρυτανεία. Τόσο για τις μικροπαραβάσεις, αλλά όσο και για τη δυνατότητα να επέμβει η αστυνομία σε περίπτωση που μία παράβαση ξεπερνά τα όρια. Αυτό δεν αποτελεί μια πρόταση, αλλά είναι η πραγματικότητα των Πανεπιστημίων όλου του κόσμου. Το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι πως από τη μία μεριά υπάρχει αυτό το καθεστώς, το οποίο όμως κανείς δεν ενεργοποιεί, διότι χαϊδεύουμε «αριστερίστικες» νοοτροπίες και μικροομάδες εντός των Πανεπιστημίων. Και από την άλλη, έρχεται η Κυβέρνηση και λέει «θα φτιάξω αστυνομία, θα μπουκάρουν μέσα και θα πρέπει να έχεις κάρτα, για να μπεις στο Πανεπιστήμιο κλπ.». Δεν αποτελεί ούτε κατόρθωμα του ελληνικού κράτους του 21ου αιώνα, αλλά ούτε και λόγο για τον οποίο πρέπει να ψηφίσουμε τον κ. Μητσοτάκη, το γεγονός πως εισέβαλε η αστυνομία, για να σπάσει εγκληματικές οργανώσεις μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Τον Σεπτέμβριο του ’21 είχαμε τις αυξήσεις εξαιτίας των εφοδιαστικών αλυσίδων και η Κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα. Τον Μάρτιο του ’22 είχαμε αύξηση στα καύσιμα και άργησε και πάλι να πάρει μέτρα. Σήμερα, έχουμε τη ναυσιπλοΐα όπου και σε αυτόν τον τομέα καθυστέρησε στη λήψη μέτρων. Αυτή η αργοπορία της οφείλεται, στο γεγονός πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας και του κόστους διαβίωσης ή επειδή βολεύει κάποιους ανθρώπους να καθυστερεί να πάρει μέτρα; Δηλαδή συμβαίνει, επειδή οι Υπουργοί της δεν μπορούν ή επειδή δεν τους ενδιαφέρει, αν θα βγάλουν κάποιοι άνθρωποι αρκετά χρήματα, μέχρις ότου λάβει τα μέτρα και λήξει το θέμα. Αυτό είναι ένα ερώτημα, το οποίο πλανάται από τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση τα θέματα τής ακρίβειας από την προηγούμενη τετραετία και συνεχίζει μέχρι και σήμερα με το «καλημέρα σας». Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί όποια και αν είναι η απάντηση, αυτός ο οποίος «πληρώνει τον λογαριασμό» είναι τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

Δείτε περισσότερα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Μαρία Αναστασοπούλου.

https://youtu.be/7cwRG8BJqDQ