-Αυτήν τη στιγμή, το θέμα δεν είναι πόσοι βουλευτές από το ένα κόμμα στο άλλο θα ψηφίσουν το Νομοσχέδιο, το θέμα είναι γιατί έχει έρθει αυτό το Νομοσχέδιο, πώς έχει έρθει, γιατί έχει κρατήσει ως θέμα συζήτησης τόσο καιρό χωρίς να το έχουμε καν δει και τι έχει καταφέρει να κάνει σε σχέση με όσα έλεγε ότι θα κάνει.

Η συζήτηση, γύρω από αυτό το Νομοσχέδιο, είναι βαθύτατα διχαστική γιατί πάντα κυκλοφορούσε η ιδέα ότι θα έρθει το Νομοσχέδιο, αλλά δεν το βλέπαμε να έρχεται. Αυτό, δημιούργησε μέσα στην ελληνική κοινωνία, και κατ’ επέκταση και μέσα στη κοινοβουλευτική ομάδα, φαντασιώσεις διαφορετικές από αυτό που τελικά πρόκειται να συμβεί.

Σήμερα, δεχόμαστε όλοι το σύμφωνο συμβίωσης, με το οποίο δύο γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί. Μπορεί να μην αρέσει αυτό σε κάποιους, αλλά είναι Νόμος τού κράτους. Σήμερα, λοιπόν, έρχεται ένα Νομοσχέδιο το οποίο λέει ότι αν αποβιώσει η βιολογική του μητέρα, η μη βιολογική θα παραμείνει γονέας. Οκτώ χρόνια υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο δεν διέλυσε την ελληνική κοινωνία.

Το Νομοσχέδιο, θέτει τη νομική βάση σε αυτή τη σχέση. Ο πανικός δημιουργείται από τον τρόπο που αποφάσισε η Κυβέρνηση να το φέρει, για να μας κρατήσει μακριά από τις συζητήσεις, για θέματα όπως είναι η ακρίβεια.

– Πρόσφατα ήμουν στα μπλόκα, στην Αταλάντη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως για να είναι κανείς κοντά στους αγρότες, πρέπει να είναι πάνω στο τρακτέρ. Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «αγροτική πολιτική Κυβέρνησης Μητσοτάκη»; Όχι! Διότι δεν υπάρχει. Αν θες να κάνεις αγροτική πολιτική, πέρα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα δύο πράγματα τα οποία είναι ανάγκη να δούμε και να βελτιώσουμε, είναι πρώτον, το κόστος παραγωγής και δεύτερον, η προώθηση των προϊόντων.

Σήμερα, οι αγρότες πληρώνουν ακριβή ενέργεια, ενώ θα μπορούσαν να μην πληρώνουν, αν είχαμε δώσει έστω και ένα μικρό ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους Συνεταιρισμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αν μας είχε ακούσει η Κυβέρνηση, ενδεχομένως να μην συνέβαιναν όσα συμβαίνουν σήμερα. Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, λέμε πως, πρώτον, χρειάζεται μείωση τού κόστους που ξεκινάει από την ενέργεια και λύσεις για αυτό υπάρχουν, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ανέφερα. Δεύτερον, η προώθηση των προϊόντων, αφού έξι ελληνικά προϊόντα βρίσκονται στα καλύτερα ράφια και τα καλύτερα εστιατόρια τού κόσμου, πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε σε αυτά άλλα δέκα;

Δύο χρόνια μάς αποκαλούσαν «Κασσάνδρες» όταν μιλούσαμε για αισχροκέρδεια και έρχεται, σήμερα, ο κ. Σκρέκας να αναιρέσει όσα έκανε ο κ. Γεωργιάδης, ως Υπουργός, και να πει πως υπάρχει αισχροκέρδεια.

Οι δημοσκοπήσεις, σήμερα, αντανακλούν τις εκλογές που πέρασαν, όσο θα πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές που έρχονται, τότε θα μπορούμε να  ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video