Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Νέα Υόρκη.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος  σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε:«Είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά η επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή. Οι συζητήσεις μας με τον Αρχιεπίσκοπο είναι πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, τα θέματα τα οποία συζητούμε αφορούν και την ελληνική κοινότητα στην Αμερική, αλλά και θέματα πολιτισμού πέρα από τα σύνορα αυτής της χώρας. Είχαμε την ευκαιρία για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβα Υπουργός να κάνουμε μία σε βάθος κουβέντα και νομίζω στις ημέρες που έρχονται θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε διάφορα θέματα. Προσβλέπω σε αυτή τη συνεργασία και ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του στο χώρο της Αρχιεπισκοπής και τόνισε ότι: «Έχω έναν ιδιαίτερο λόγο να ευχαριστώ τον Υπουργό γιατί έχει ένα μεγάλο όνομα, το όνομα Γερουλάνος, και συμβαίνει να έχω μνήμες και ακόμα και με τον προπάππο του, έναν κορυφαίο, τον κορυφαίο Έλληνα γιατρό στον 20ο αιώνα, και επομένως είχα έναν πρόσθετο λόγο να χαρώ τη σημερινή επίσκεψη. Επιπλέον, είχε ιδιαίτερο λόγο το ότι η επίσκεψη γίνεται από έναν Υπουργό που ασχολείται με θέματα πολιτισμού και θέματα και αθλητισμού και τουρισμού τα οποία είναι πάρα πολύ ζωτικά θέματα για την σύγχρονη Ελλάδα. Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών, και είχα τη δυνατότητα και εγώ προσωπικά να δω τι μπορεί να γίνει από πλευράς και δικής μας εδώ συμβολής αλλά και γενικότερα, ώστε να αυξηθεί ο σωστός και καρποφόρος τουρισμός για την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα μας είναι ένας τόπος ο οποίος είναι ένας κορυφαίος για επίσκεψη, θα πω για προσκύνημα από όλον τον κόσμο. Λοιπόν, καταλαβαίνετε ένα τέτοιο θέμα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και για την ομογένεια και για την μητροπολιτική Ελλάδα και γι΄ αυτό τον λόγο όντως χάρηκα σήμερα την παρουσία του κ. Υπουργού, ο οποίος ήρθε κοντά μας συνοδευόμενος από τις συνεργάτες του και από τον εκλεκτό μας Πρέσβη στην Ουάσιγκτον τον κ. Κασκαρέλη και την εκλεκτή μας Γενική Πρόξενο στη Νέα Υόρκη της κ. Μπαλτά. Πρόκειται για μία ωραία επίσκεψη, τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο μεγάλο και ωραίο έργο το οποίο ανέλαβε».