ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
2019

Κατέβα
για την
Αθήνα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κουράστηκες ν’ αναρωτιέσαι γιατί ο δρόμος που μένεις δεν είναι τόσο καθαρός όσο θα ήθελες, τα πλακάκια στα πεζοδρόμια της γειτονιάς σου παραμένουν σπασμένα και τα παγκάκια στο κοντινό παρκάκι έχουν μείνει ξεχαρβαλωμένα τόσο καιρό;

Νιώθεις ότι η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη με απλές παρεμβάσεις και αναρωτιέσαι γιατί δεν γίνονται;

Σκέφτεσαι τον Δήμο σου σαν μια απόμακρη, απρόσωπη γραφειοκρατική δομή που καλύτερα να αποφύγεις παρά να βρεθείς μπλεγμένος στις υπηρεσίες της;

Άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, όλοι νιώθουμε έτσι.

Και όμως δεν το βάζουμε κάτω. Διότι εμείς οι Αθηναίοι έχουμε μάθει να αγαπάμε την πόλη μας και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, διατηρούμε τη διάθεσή μας να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Πώς αλλιώς εξηγείται ότι ακόμα παλεύουμε μέσα από κάθε δομή που έχουμε στη διάθεσή μας για να αλλάξουμε όσα θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε στην πόλη μας;

Πώς εξηγείται ότι πολλοί από εμάς παίρνουμε καθημερινά τηλέφωνο στον Δήμο με την ελπίδα ότι η προσπάθειά μας θα φέρει αποτελέσματα;

Έχεις λοιπόν τη διάθεση και το μεράκι να βοηθήσεις να φτιάξουμε τις γειτονιές μας, αλλά δεν ξέρεις πώς;

Αφιέρωσε δύο ώρες από την εβδομάδα σου.

Κατέβα υποψήφιος για Διαμερισματικός Σύμβουλος για να συμμετέχεις στα Συμβούλια της Γειτονιάς που θέλουμε να δημιουργήσουμε!

Τι είναι τα Συμβούλια της Γειτονιάς;

Είναι άνθρωποι που, σαν κι εσένα, νοιάζονται για τη γειτονιά και την πόλη μας, που θέλουν να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν για το μέλλον τους. Εκλεγμένοι από τους συμπολίτες μας και πλαισιωμένοι από εθελοντές με δεξιότητες (κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, επιστήμονες), άνθρωποι που έχουν την όρεξη για να βοηθήσουν να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Είναι ομάδες που θα καταγράφουν προβλήματα, θα ιεραρχούν προτεραιότητες και θα βοηθούν στο να βρίσκουμε μαζί τις λύσεις, δουλεύοντας με τις υπηρεσίες του δήμου και δρώντας σαν τα «αυτιά και τα μάτια» του δήμου σε κάθε γειτονιά.

Είναι εκπρόσωποι όλων μας, στους οποίους θα λογοδοτούν ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να μη νιώθουμε ξεκομμένοι από τις υπηρεσίες. Ώστε οι υπηρεσίες να έχουν άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά.

Κάθε βδομάδα, ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του δήμου θα δίνουν τον απολογισμό τους σε ένα Συμβούλιο της Γειτονιάς.

ΘΕΛΩ
ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ

Αθηναίος πολίτης, ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου εδώ, επιχειρηματίας, π. Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού και αφοσιωμένος στα κοινά. Πιστεύω ότι οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας και δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε αν συνεργαστούμε. Αυτό έκανα πάντα και αυτό θέλω να κάνω για την πόλη μας.

Βυθίστηκε λοιπόν κάποιος δρόμος της γειτονιάς σου στο σκοτάδι; Εσπασε το πεζοδρόμιο και δυσκολεύεται μια μάνα με καροτσάκι να περάσει; Εμφανίστηκε στην γειτονιά σου ένας συμπολίτης μας που πρέπει να βοηθηθεί από τις υπηρεσίες αλληλεγγύης του δήμου;

Με τα Συμβούλια της Γειτονιάς θα μπορείς να ενημερώνεις, να βοηθάς και να ελέγχεις τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα και αποτελεσματικά.

Γιατί η πραγματική αλλαγή της πόλης δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τα θεμέλιά της, την κάθε γειτονιά της.

Αν αισθανθούμε συμμέτοχοι στη βελτίωση της γειτονιάς μας, αν αποκτήσουμε πραγματική δύναμη και φωνή εκεί, δεν υπάρχει όριο στη βελτίωση που μπορούμε να δούμε σε όλη την πόλη.

Μόνο έτσι θα φτιάξουμε μαζί μια πόλη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.
Στο κάτω κάτω, τούτη εδώ η πόλη θα έπρεπε να είναι κοιτίδα δημοκρατίας και το πρώτο βήμα για να το πετύχουμε είναι να συμμετέχουμε όλοι και να έχουμε όλοι μας φωνή.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
/ /

Παρακαλούμε επιλέξτε τους τρόπους που θέλετε να λαμβάνετε νέα από τον Παύλο Γερουλάνο.

Θέλω να γίνω εθελοντής

Θέλω να ενημερώνομαι για την καμπάνια

Eπίλεξτε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω.

Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως πλατφόρμα μάρκετινγκ. Κάνοντας κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες σας θα μεταφερθούν στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης

Ευχαριστούμε!
Κάτι πήγε στραβά! Δοκιμάστε ξανά.

Please select all the ways you would like to hear from Pavlos Yeroulanos:

Newsletter

Direct Mail

Customized Online Advertising

Required at least one option.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices Mailchimp.

I agree with terms and conditions

Τhank you!
Something went wrong! Please try again.
Marketing Permissions

Please select all the ways you would like to hear from Pavlos Yeroulanos:

Newsletter

Direct Email

Customized Online Advertising

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Required at least one option OK